вторник, 27 марта 2012 г.

Літературний карнавал продовжується

Королева казок та ведуча карнавалу
Далі, ведуча літературного карнавалу, бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 кл.  Кацімон Л.І. розповіла дітям, що казка - це не лише розважальний жанр, але й форма виховання. Казки навчають бути добрими, сміливими, ввічливими, щедрими. Казка і веселить,  і заставляє думати про свою поведінку та запросила дітей подивитись лялькові вистави "В мене друзів є багато" і "Вередій", які показали учасники лялькового театру "Буратіно", учні Попільнянської гімназії №1 Качинська Олена, Аврамчук Наташа, Гончаренко Ілля.
Актори театру "Буратіно"
Вистави дуже сподобались глядачам, а деякі діти  виявили бажання стати учасниками лялькового театру. Потім Королева казок оголосила, що на свято прибули іще одні загадкові гості та запропонувала подивитись виставу театрального гуртку "Усмішка", яким керує Загребельна Ольга Леонідівна з Центру дитячої та юнацької творчості. Під східну музику, до зали ввійшли яскраво одягнені турецький Султан, його мати Валіде. Але чомусь Султан був дуже засмучений і щоб розвеселити свого сина, мати запросила циганку, яка виконала циганський танець. Але і танець не розвеселив Султана. 
Актори театру "Усмішка"
Тоді яничари привели полонянок з України, щоб вони його розвеселили - "Мавку", "Наталку-Полтавку", "Оксану" із "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Проню Прокопівну", "Солоху", "Одарку" та "Роксолану"... Після перегляду імпровізованих сценок вистави всім стало зрозуміло, що наші українські дівчата самі найчарівніші у світі, красиві, добрі та щирі  душею. Отже, свято закінчилось і вдалося. Задоволена дітвора, залишаючи святкову залу,  жваво   гомоніла,  ділилась між собою враженнями, а нам  від цього ставало затишно на душі та радісно.
Актори театру "Усмішка"



Діти розглядають книжкову виставку

6 комментариев:

  1. Читаючи ваш пост, зрозуміла, чого не вистачає, нам, дорослим в цьому житті - казки. Адже десь глибоко в душі, ми всі діти. По доброму заздрю вам, що ви працюєте з дітьми і маєте можливість хоч інколи відчути себе дітьми. А творчих і креативних ідей вам не бракує. Тим більш приємно, що використали наш сценарій про уркаїнських дівчат-полонянок.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Нарешті ми дізналися хто автор сценарію, який поширився із рук в руки по всій області. Ви молодці! Я передам нашим колегам із Центру дитячої та юнацької творчості чий сценарій, їм буде приємно знати.

      Удалить
  2. Чудовий карнавал, цікава програма, гарні світлини! Ми раді, що сім'я блогів Житомирщини поповнилась таким яскравим новачком! Успіхів і натхнення, колеги!

    ОтветитьУдалить
  3. Щиро дякую, приємно, шо відвідуєте наш блог. Взаємно усіляких Вам гараздів у всіх проявах життя!

    ОтветитьУдалить
  4. Бібліотекарі тут просто на всі руки майстри і актори і музиканти і (судячи по декораціям) ще й художники. Молодці! приємно, що в пригоді став досвід малинчан! так держати!

    ОтветитьУдалить