вторник, 6 марта 2012 г.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

"І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій, 
Не забудьте пом'янути незлим тихим словом".

9 березня минає 198 років від дня народження великого українського поета, прозаїка та художника Тараса Григоровича Шевченка. Ми, українці, добре знаємо життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка, а тому нам хочеться розповісти про знамену подію, яка відбулася у нашому селищі  Попільні з нагоди відзначення величного свята - 20-річчя Незалежності України, яке  поєднали з Днем Державного Прапора України та відкриттям пам'ятника Т.Г.Шевченку, виготовленого і встановленого за благодійні кошти. "Любімо неньку-Україну, як любив її Тарас" - під таким гаслом відбулася ця урочистість. 
"Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
Тебе своїм сучасником звемо,
У росяні вінки заплетені суцвіття
До ніг тобі, Тарасе, кладемо".
Під такі слова першими поклали квіти до підніжжя пам'ятника діти - майбутнє України, кращі учні гімназії №1 та активні користувачі нашої  WebРукавички, а пісня "Реве та стогне Дніпр широкий" на слова геніального поета, торкнулася струн сердець учасників торжества, які також поклали квіти  до підніжжя  пам'ятника Великому  Кобзарю. На святі лунали гарні пісні, відбулися  цікаві зустрічі з людьми - гордістю Попільнянщини,  а також було організовано виставку найцінніших книг, одержаних районною бібліотекою протягом двох десятиліть. 9 березня 2012 року,  в день народження Тараса Григоровича Шевченка, відбудеться покладання квітів до пам'ятника. Жителі селища прийдуть до адмінбудинку районної ради, де встановлено пам'ятник, щоб  знову вшанувати пам'ять  Кобзаря.

Пам'ятник Кобзареві у селищі Попільня

Біля адмінбудинку районної ради

Портрет Т.Г.Шевченка - гордість  WebРукавички




3 комментария:

  1. Дуже цікава, змістовна публікація. Славетного Кобзаря потрібно пам'ятати і вшановувати, покладаючи квіти до пам'ятника.

    ОтветитьУдалить
  2. Шевченка тре читати, а не квіти до пам'ятника носити.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякуємо, що читаєте наші публікації. Ви маєте рацію, Шевченка ПОТРІБНО читати.

      Удалить