понедельник, 19 марта 2012 г.

Як берегти книгу

На передодні Всеукраїнського Тижня дитячого читання "Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає", в Попільнянській районній бібліотеці для дітей відбувся бібліотечний урок   "Наша книжечка цікава - вірна подруга дітей". На заході були присутні учні другого класу Попільнянської гімназії №1, класний керівник  якого Алла Петрівна Войцехівська. Мета уроку - познайомити дітей з тим, як створюється книга; як слід поводитись з нею;  розвивати   інтерес до художньої літератури;  виробляти  уміння реставрувати книгу;  виховувати бережливе  ставлення до книги, охайність в роботі.  
Захід розпочався із оголошення  теми уроку, після чого, бібліотекарі ознайомили дітей з історією створення книги. Діти уважно слухали цікаву, змістовну розповідь, відповідали на поставлені запитання, активно брали участь у діалозі - охоче ділилися знаннями з чого виробляють книгу, правилами поводження з нею  та прислів'ями про книгу. Далі бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Кацімон Л.І. провела бібліографічний огляд нових надходжень. Діти дуже зацікавилися новими книгами та виявили бажання їх прочитати. Щоб діти не стомилися від  потоку інформації і  мали бажання  в майбутньому відвідувати бібліотечні уроки, на них чекав сюрприз. Учасники лялькового театру "Буратіно" підготували і показали дітям виставу "Друзів в мене є багато". Вистава сподобалася юним глядачам,  адже лялькові персонажі не тільки розмовляли між собою, вони загадували дітям загадки, танцювали та співали пісні  під веселу музику. Надзвичайно  цікавим для дітей  виявився вірш М.Пригари "Книга скаржилась Мар'яні", тому що його  розповіли лялькові персонажі.
Вистава "В мене друзів є багато"
Не сподівано на бібліотечний урок завітала листоноша, яка принесла велику посилку та бандероль, в якому був лист такого змісту: "Любі друзі! Ми, казкові герої, дізналися, що у цьому класі навчаються чуйні, доброзичливі, працьовиті діти. У нас трапилась біда. Деякі жителі країни Бібліотека потребують вашої допомоги. Вони дуже хворі, але вони не плачуть, ні на що не нарікають, а тихенько лежать і чекають вашої допомоги. Ми дізналися, що ви можете вилікувати наших друзів за допомогою ножиць, чистого паперу, тканини і клею. Допоможіть, будь ласка!". В посилці виявилися понівечені книги, які діти залюбки взялися "лікувати". 
Діти реставрують книги
На завершення уроку діти подивились повчальну виставу "Вередій" і пообіцяли, що будуть слухняними та не будуть вередувати, як дівчинка Оленка. Ми, бібліотечні працівники, хочемо подякувати  юним акторам лялькового театру "Буратіно" Рибачук Олександрі, Качинській Олені та Рокицькій  Аліні і побажати їм успіхів у навчанні.
Працівники бібліотеки


6 комментариев:

  1. Галина Козаченко20 марта 2012 г. в 00:35

    Теперь новости - из первых рук. Какие же вы молодцы, мне оченьо понравился Ваш репортаж с "места событий".

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Спасибо большое за теплые слова, это нас вдохновляет в нашей интересной работе.

      Удалить
  2. Дуже цікавий захід для школярів - юних читачів бібліотеки. Нехай у вас їх буде побільше. А вам успіхів і натхнення у роботі з дітьми)))

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякуємо, приємно, що Ви регулярно відвідуєте нас.

      Удалить
  3. Цікавий допис, але для дуже несподівано було виявити, що Вебрукавичка не лише чудовий бібліотекар, ініціативний починаючий блогер, але щей музикант!! Ну просто СУПЕРРУКАВИЧКА! Правда кажуть талановиті люди- талановиті у всьому.

    ОтветитьУдалить
  4. Дякую Наталія Анатоліївна! Мій батько був професійним музикантом, сестра і я довгий час працювала у музичній школі і рада, що можу поєднувати книгу з музикою.

    ОтветитьУдалить