пятница, 27 апреля 2012 г.

Дзвони Чорнобиля

"Ті, що згоріли в огні
В перші хвилини двобою,
Землю прикрили собою,
Як наші діди на війні".
Є у людей дати: щасливі, радісні і сумні. 26 квітня - дата, яка стала для всіх наступних поколінь українців "чорною" датою. Радіаційна смерть випустила своє жало з мирного атома. Ця світова аварія принесла з собою лихо, страждання багатьох поколінь, розруху, зруйновані міста і села, покалічені людські долі...
У Попільнянській районній бібліотеці для дітей відбулася година скорботи "Гірка печаль бентежить пам'ять землі",  до 26 річниці від дня Чорнобильської трагедії. Мета заходу - ознайомити учнів 3-в класу із трагічною сторінкою нашої історії, розкрити суть та наслідки Чорнобильської катастрофи, застерегти про небезпеку, яку несе радіація. Працівники бібліотеки розповіли дітям про ті трагічні події та  молодих хлопців-пожежників, які ціною власного життя гасили пожежу на атомній електростанції, рятуючи людство від радіаційної біди. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували їхню пам'ять. На заході також був присутній Маєвський Микола Олександрович - учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Зі сльозами на очах він розповів дітям, що довелося пережити йому в ті часи, адже він працював водієм автобуса і брав участь у вивезенні багатотисячного населення із Чорнобильської зони. А іще він приніс і показав дітям прилад - дозиметр для вимірювання рівня радіації. Учні дуже уважно слухали розповідь  Миколи Олександровича, задавали питання, спілкувалися з ним, розуміючи, як спогади краять йому серце, бентежать  душу. 
Для Миколи Олександровича дівчатка  виконали пісні "Ховають землю" та "Цей чорний день". 

2 комментария:

  1. Дуже повчальний захід, адже наше життя у наших руках...

    Жадання людства – зупинити
    Безодні атомної смерч.
    Ми ж сівачі, ми – сонця діти –
    Спроможні зупинити смерть!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так, діти повинні знати приховану небезпеку мирного атому, і як співається у пісні"Пусть мирный атом, могучий атом, сияет солнцем для тебя"!

      Удалить