четверг, 26 апреля 2012 г.

Дивовижний світ книг Марії Пономаренко

Давно відомо, для того, щоб виходило для дітей, потрібно писати так, як для дорослих, тільки трішки краще. Очевидно, саме цією настановою й керується Марія Антонівна Пономаренко, створюючи свої численні казки, лічилки, нісенітниці, загадки, драматичні твори й поезії для дітей. І це в неї   виходить професійно,  майстерно та дуже цікаво. Користувачі нашої бібліотеки залюбки  читають  її книги, а  для того, щоб діти більше дізналися про життєвий та творчий шлях письменниці, працівники бібліотеки підготували та провели літературно-музичну вітальню "Дивовижний світ книг Марії Пономаренко". 
Книжкова виставка "Великий талант дітям"
Діти дізналися багато цікавого з життя Марії Антонівни, про її творий доробок не тільки як письменниці, а й  художниці, адже перша виставка її живописних робіт з великим успіхом експонувалась у Житомирській обласній бібліотеці для дітей. Також до  уваги аудиторії вітальні було представлено авторську читанку  М.Пономаренко  "Подарунок" та книгу "Жайвір", яка є логічним продовженням першої книги "Подарунок".  Із цієї книги діти розповідали повчальні віршики, мирилки, загадували загадки, а з книги "Жайвір"  учасники лялькового театру "Буратіно" показали вистави "Киця і Миші" та "На суничній галявині". Вистави дуже сподобалися глядачам і юні актори показали зі свого репертуару ще одну виставу -  "Як кіт і пес городину садили". Всі вистави були музичними, адже герої співали пісні, які доповнювали і прикрашали їхні образи. Лунали такі пісні, як "Киця", "Як зародить у городі", "Ріпка", "Ліс-лісочок", "По сунички", "Сонечко", Про друзів"
Вистава "Як кіт і пес городину садили"
Пальчук Діана., Ненюк Катя, Качинська Олена
Вистава "Киця і миші"
Мельник Каріна, Шимченко Діана, Качинська Олена
На завершення музично-літературної вітальні виступили наші гості - театральний гурток "Усмішка", з Центру дитячої та юнацької творчості, яким керує Ольга Леонідівна Загребельна. Вони показали декілька театральних мініатюр із казок "Ріпка", "Дванадцять місяців", "Коза-Дереза", "Пригоди Буратіно" та музичну інсценівку "Ой там на точку на базарі". 

2 комментария:

  1. Молодці!!!
    Заходи, де беруть участь діти завжди захоплюють своєю неперевершеністю!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Дякуємо! Як добре, що і Ви , і ми маємо таку можливість працювати саме з дітьми!

    ОтветитьУдалить