среда, 29 февраля 2012 г.

З любов'ю до дітей

М.М.Яненко
Однією з ефективних форм масової роботи нашої бібліотеки є зустрічі з цікавими людьми. Незабутньою залишиться зустріч для учнів 3-в та 8-в класів Попільнянської гімназії №1  з нашим славетним земляком, лауреатом літературних премій ім. Миколи Трублаїні, ім. Лесі Українки, премій ім. Лариси Шахової та Василя Земляка, дитячим письменником Миколою Михайловичем Яненком. Коли діти готувалися  до зустрічі , то  більш поглиблено познайомилися із творчістю письменника, пройнялися інтересом до читання його творів. Але саме спілкування наживо з Миколою Михайловичем справило на юних читачів особливо незабутнє враження. Письменник розповідав про свій життєвий та творчий шлях, намагаючись викликати  в них інтерес до художньої літератури, читання книг, до пізнання: "Ви повинні тягнутися до книги, бо книга - це ждерело знань", таку мудру пораду він дав дітям, які мали можливість і самі поспілкуватися з М.М.Яненком, дізнатися багато цікавого, тому що він багато подорожував, тож про життя персонажів своїх оповідань - рибалок, геологів, мисливців знав не з чуток, адже  сам працював на рибальських траулерах на Далекому Сході та Півночі.

Розповідь письменника

Здавалося б, він може годинами розповідати про це з великим захопленням. Діти задавали різні питання письменнику, на які він відповідав щиро  та дуже цікаво. Учні гімназії порадували Миколу Михайловича Яненка віршами та піснями.

Діти читають вірші

Хочеться зазначити, що Микола Михайлович  є почесним та активним користувачем нашої  WebРукавички і завжди охоче з приємністю погоджується на зустрічі з дітьми, які стали майже традиційними.

Співають пісні

Музичний супровід до пісень

На згадку автограф

Книги, які написав М.М.Яненко














2 комментария:

  1. Дякую Вебрукавичці за гарний захід та цікавий пост. Ви велика розумничка, спасибі що так швидко реагуєте на дружні поради.

    ОтветитьУдалить
  2. Раді старатися і розраховуємо на Вашу підтримку та дружні поради.

    ОтветитьУдалить