пятница, 24 января 2014 г.

В здоровому тілі - здоровий дух.

"Лікар Айболить і Вітамінка-Аскорбінка"
Якщо ти здоровий та сильний і дужий,
Нічого ніде не болить,
До всього цікавий ти і не байдужий,
А бігати й гратись кортить.
Здається, що можеш і гори звернути -
Енергії стільки в тобі!
У небо бездонне враз можеш гайнути
І ти не сидиш у журбі.
Журба - не для тебе та різні печалі.
Тобі підкоряється світ!
Дороги усі і безмежні всі далі.
І хочеться в небо злетіть.
Веселий і радісний, просто щасливий
Ти вчишся, радієш, ростеш.
Здоровий і дужий, розумний, красивий
По білому світу ідеш!

У нашій бібліотеці відбулася година валеології "В здоровому тілі - здоровий дух". Мета заходу - розширення уявлення дітей про здоровий спосіб життя, про хороші і погані звички; розвивати вміння і навички підтримувати хороший стан здоров'я, виховувати турботливе ставлення до особистого здоров'я, бажання бути життєрадісними та щасливими. 
Нашою аудиторією були вихованці середньої та старшої груп дитячого садка "Берізка". "Бережи одяг, доки новий, а здоров'я, доки молодий", - каже народна мудрість. Саме тому надзвичайно важливо змалку виховувати у дітей розуміння того, що корисне, а що шкодить нашому здоров'ю. А щоб діти краще зрозуміли про що йдеться на годині валеології, бібліотекарі з'явилися перед ними в образах лікаря Айболита та Вітамінки-Аскорбінки, які розповідали про правильне харчування, про необхідність ранкової гімнастики та спорту, про здоровий повноцінний сон, про необхідність чистоти рук та гігієни в цілому. Дуже приємно було спостерігати за малечою, адже вони не просто слухали про що їм розповідають, а і вступали у діалог - ділилися особистим досвідом, яка їжа корисна, і як потрібно поводити себе, щоб не хворіти. А на прикладі розвиваючих мультфільмів "Пригоди Тані і Вані в країні продуктів" та "Три котенка: фрукты-овощи есть немытые нельзя" діти ще краще зрозуміли, що здорове тіло - продукт здорового розуму. І тільки здорова людина може бути багатою та щасливою, бо вона вже має надзвичайний скарб - здоров'я!


4 комментария:

  1. Дуже гарний і цікавий захід!!! Діти люблять ігрові заходи. В такій формі всі поради лікаря та Аскорбінки запам'ятаються дітками на все життя. Ви дуже великі молодці, колеги!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую,пані Ольго, приємно, що Ви відвідуєте наш блог. Спасибі за гарні слова.

      Удалить
  2. Дякую вам, колеги за приємні емоції, які визвало у мене фото з лікарем та Аскорбінкою.Ви неперевершені.Відчувається, що захід був дуже цікавий для дітей.Так тримати!

    ОтветитьУдалить
  3. Будемо і надалі старатись для наших читачів, Пані Тетяно. Адже так приємно, коли дітям подобається, що ми їм намагаємось донести. Тому і доцільно перевтілюватись та з'являтись перед ними в несподіваних образах.

    ОтветитьУдалить