понедельник, 1 февраля 2016 г.

УРОК ДЕРЖАВНОСТІ

"Батьківщино, земле рідна,
Земле сонячна і хлібна,
Ти навік у нас одна..."

    29 січня в районній  бібліотеці для дітей відбувся урок державності «Чи любиш ти свою державу?» з учнями 3в класу Попільнянської гімназії №1. Щоб максимально зацікавити  та вразити юних читачів бібліотекарі ретельно готувались, адже зміст заходу не розважально-ігрового характеру, а досить серйозний. Сьогодні, в умовах розбудови України як суверенної держави,  перед нами стоїть відповідальне завдання – виховання патріота, свідомого громадянина, здатного відстоювати свободу і територіальну цілісність своєї держави з міцною громадянською позицією. Саме національно-патріотичне виховання дітей є одним з пріоритетних напрямків діяльності нашого закладу.
   Бібліотека була прикрашена квітами, плакатами з державною символікою, оформлено книжкову виставку «Україна в нас єдина, бережи її, дитино», виставку дитячих малюнків «Як у нас на Україні…», вивішено яскраву карту України та стенд з мальовничими найкрасивішими місцями України. Урок був побудований у формі історично-пізнавального екскурсу, а також бібліотекарі наголосили, що 29 січня в нашій державі вшановується  як День пам’яті Крут і бібліотекарі розповіли про ті далекі трагічні події.

   Україна – наш рідний край, у світі не має нічого вищого, дорожчого, як рідна Вітчизна, яка дає нам крила для польоту, відкриває цей чарівний дивосвіт, як мати, одна. Тому потрібно її любити, шанувати, бути гідними її синами та дочками. Таким був ключовий зміст уроку. Діти залюбки розповідали вірші про Україну,  правильно відповідали на питання вікторини «Чи знаєш ти свою державу», підготували дуже гарні малюнки, в яких виразили свою любов до  рідної землі, слухали пісні про Україну та самі заспівали Гімн України, тримаючи руку на серці. Таке спілкування з дітьми палко зігріває і наші серця. Адже меседж нашої бібліотеки «Робимо потрібну справу» говорить сам за себе… 
Андрій Ярич

 Каріна Рекул

Ангеліна Самойлюк

Аня Овсейчук

Баренфельд Кіра





P.S. Обмін думками, вільне спілкування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий