пятница, 19 сентября 2014 г.

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотекар! Це слово повне сонячного вмісту,
За ним стоїть безмежний, мудрий світ...

Всеукраїнський день бібліотек - це передусім свято книги, великдень душі людської, що починається зі Сковороди та Котляревського, із духовних глибин Кобзаря Шевченка, з найславнішої української поетеси Лесі Українки - послідовного борця за утворення українського народу та його консолідацію в політичну націю, через святий собор Гончара, душевний біль Теліги і Костенко. І ось, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у селищі Попільні 26 вересня 2014 року  об 11 годині на площі біля районного будинку культури проводитиметься акція "Бібліотека під відкритим небом" під девізом УБА "Бібліотека - територія єдності", в програмі якої відбудеться ряд різноманітних заходів, приурочених цій даті.
До акції приєднається і Попільнянська районна бібліотека для дітей, яка буде працювати на відкритому імпровізованому майданчику "У місті читайликів" і пропонуватиме для гостей та учасників акції такі послуги: всі бажаючі можуть висловити свої пропозиції та побажання у листі і опустити його у скриньку-побажань абонементу дошкільників та учнів 1-4 класів; поділитись своїми враженнями про прочитану книгу та масові заходи, проведені в бібліотеці у зошиті відгуків абонементу учнів 5-9 класів та організаторів дитячого читання; взяти участь у соціологічному дослідженні "Бібліотека - світ інформації, знань, успіху", залучитися до інтелектуальних розваг - розгадуванні кросвордів, ребусів, вікторин. Також буде оформлено виставку дитячих малюнків "Дитячий малюнок - оберіг солдатського серця". Ці малюнки будуть надіслані нашим військовослужбовцям в зону АТО на схід України для підтримки морального і бойового духу.
   Цікавинкою заходу буде буккросинг "Попільнянський книговорот" під девізом "Прочитай - віддай іншому". В цей день наша бібліотека приєднається до захоплюючого руху різного віку шанувальників друкованих видань. В чому полягає сутність буккросингу? Ви прочитали цікаву книгу і отримали масу вражень і скоріше за все вам буде цікаво поділитися емоціями з ким-небуть з приводу неї. Тоді вкладіть в книгу листок з вашими координатами та коментарями і залиште її десь у людному місці (школі, кафе, парку, магазині, вокзалі і т.і.) або спеціально створеній "Поличці буккросингу". Така поличка буде облаштована у фойє районного Будинку культури. Загалом, існують різні варіації ідеї проекту. Наприклад, книгу треба знайти за завданням, розміщеним у мережі інтернет, або ж так званий "кільцевий буккросинг", коли в результаті своєї подорожі від читача до читача книга має повернутись до власника. Ми пропонуємо прийти в день проведення акції та цілком безкоштовно взяти книгу із тих, що будуть представлені на полиці під назвою "Буккросинг". Ну а далі - особиста справа кожного, залишати цю книгу чи пустити її далі мандрувати. Та як би ви не вчинили, є особливе прохання - поділитися враженнями про книгу на сторінці ВКонтакті офіційної групи блогу WebРукавичка http://vk.com/public65444424  та в коментарях блогу за посиланням http://webrukavuchka.blogspot.com/.
Отож запрошуємо відвідати нашу бібліотеку під відкритим небом!




2 комментария:

  1. Круто! Молодці! Дійсно прекрасні заходи бібліотеки під відкритим небом, щоб стати ще ближче до своїх користувачів!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так і вийшло. Всім присутнім дуже сподобалась бібліотека під відкритим небом, а нам від цього на душі тепло і радісно.

      Удалить