понедельник, 15 февраля 2016 г.

"Афганістан: біль душі і пам'ять серця".

   

Більше двадцяти років минуло з того дня, як останній радянський воїн залишив афганську землю. Але відлуння тієї війни, що принесла в оселі тисяч наших співвітчизників страждання та порожнечу, до цього часу болем віддається в наших серцях. На годину-роздум зібралися учні Попільнянської гімназії №1 аби вшанувати воїнів-інтернаціоналістів афганської війни, схилити голови перед пам'яттю загиблих наших земляків, воїнів інтернаціоналістів, які не повернулися живими до батьківських осель в нашому районі. Це Василь Іванович Казмірчук із Сущанки, Олександр Миколайович Паценко із Василівки, Анатолій Борисович Покотило із села Попільні та Власенко Володимир Тимофійович із Жарків. Діти слухали розповіді про загиблих воїнів-афганців, а Анастасія Сенюшкович прочитала вірш , який присвятила Василю Казмірчуку його односельчанка Олена Антонівна Рокицька.
Афганістан ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас, бо загиблих не повернути. Ця війна прорвалася віршами й піснями - трагічними, світлими й мужніми. Юні читці Попільнянської гімназії №1 проникливо декламували вірші. Потім всі присутні подивились відеоролик "Афганістан", послухали пісню "Пам'ять" та вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.  На завершення діти поклали квіти до пам'ятника загиблих воїнів-афганців, які жили в нашому районі.

Хвилина мовчання


    

понедельник, 1 февраля 2016 г.

Народознавче асорті

 На "Свято дівочої мрії" до нашої бібліотеки завітали учні 4-б класу Попільнянської гімназії №1. Хто ж не любить свято, а ще коли воно з народних джерел, з яких не перестає битись "струмочок традицій та звичаїв нашого народу"! "Хто не знає минулого, той не вартий майбутнього" - важко не погодитися з цим відомим висловом. І тому народознавча тематика завжди актуальна в нашій інформаційній роботі з читачами. На заході діти дізналися чому свято Катерини дуже шановане в нашому народі. Хто така була великомучениця Катерина, яку трагічну мала долю? Але ніякі випробування не змогли зломити її віру в Христа. 
Панчук Євгенія, Шашкун Марина, Данілова Каріна
На завершення свята діти подивились лялькову виставу "Вередійка".

Книжкові виставки WebРукавички









УРОК ДЕРЖАВНОСТІ

"Батьківщино, земле рідна,
Земле сонячна і хлібна,
Ти навік у нас одна..."

    29 січня в районній  бібліотеці для дітей відбувся урок державності «Чи любиш ти свою державу?» з учнями 3в класу Попільнянської гімназії №1. Щоб максимально зацікавити  та вразити юних читачів бібліотекарі ретельно готувались, адже зміст заходу не розважально-ігрового характеру, а досить серйозний. Сьогодні, в умовах розбудови України як суверенної держави,  перед нами стоїть відповідальне завдання – виховання патріота, свідомого громадянина, здатного відстоювати свободу і територіальну цілісність своєї держави з міцною громадянською позицією. Саме національно-патріотичне виховання дітей є одним з пріоритетних напрямків діяльності нашого закладу.
   Бібліотека була прикрашена квітами, плакатами з державною символікою, оформлено книжкову виставку «Україна в нас єдина, бережи її, дитино», виставку дитячих малюнків «Як у нас на Україні…», вивішено яскраву карту України та стенд з мальовничими найкрасивішими місцями України. Урок був побудований у формі історично-пізнавального екскурсу, а також бібліотекарі наголосили, що 29 січня в нашій державі вшановується  як День пам’яті Крут і бібліотекарі розповіли про ті далекі трагічні події.

   Україна – наш рідний край, у світі не має нічого вищого, дорожчого, як рідна Вітчизна, яка дає нам крила для польоту, відкриває цей чарівний дивосвіт, як мати, одна. Тому потрібно її любити, шанувати, бути гідними її синами та дочками. Таким був ключовий зміст уроку. Діти залюбки розповідали вірші про Україну,  правильно відповідали на питання вікторини «Чи знаєш ти свою державу», підготували дуже гарні малюнки, в яких виразили свою любов до  рідної землі, слухали пісні про Україну та самі заспівали Гімн України, тримаючи руку на серці. Таке спілкування з дітьми палко зігріває і наші серця. Адже меседж нашої бібліотеки «Робимо потрібну справу» говорить сам за себе… 
Андрій Ярич

 Каріна Рекул

Ангеліна Самойлюк

Аня Овсейчук

Баренфельд Кіра





P.S. Обмін думками, вільне спілкування.