среда, 29 октября 2014 г.

Гра ерудитів "Суперкозак"         
За дніпровськими порогами,
За південними дорогами,
За степами, за широкими,
Наші прадіди жили.
Мали січ козацьку сильную,
Цінували волю вільную,
Україну свою рідну,
Як зіницю берегли.
Запоріжська Січ! Мабуть, немає жодної людини в Україні, яка б не знала про славну Запоріжську Січ. Щоб правильно орієнтуватись у житті, бути освіченою людиною, треба знати минуле свого народу, його історію. Саме задля цього до нашої бібліотеки завітали учні Попільнянської гімназії, щоб разом поговорити про козаків, Запоріжську Січ, про звичаї славних запорожців, адже всі ми їхні нащадки і повинні шанувати, свято берегти традиції українського народу. А щоб краще перейнятися козацьким духом, наблизитися до їхнього буденного життя, діти ніби потрапили в часи Запоріжської Січі і самі провели один день із життя козаків. Чого тільки не вартувало з'їсти козацької каші та щей навперегонки - хто швидше! 

А ще козаки уславилися почуттям гумору і у вільний від походів час розповідали всілякі смішні історії, а часом і затягували козацькі пісні. Отож і наші юні козачата й собі розповідали гуморески, веселі оповідки та слухали підспівуючи пісні.
Після заутрені починалась бойова підготовка. Які ж то козаки, якщо вони слабаки? І наші юні козачата також випробували себе у силі по перетягуванні канату та хто швидше у мішку дострибає до фінішної лінії. Скільки було радісних емоцій, ентузіазму! 

А ще дуже цікаво пройшов конкурс писарів "Хто перший прочитає зашифрованого листа".
Тут уже знадобилась кмітливість і сила розуму! Діти старанно намагалися виконати не прості завдання, з якими майже впорались. Після цього бібліотекарі провели конкурс-вікторину, щоб перевірити і закріпити знання дітей про Запоріжську Січ, прочитали їм цікаві легенди. А щоб діти мали змогу іще більше дізнатись про славних лицарів запорожських, для них була організована і представлена книжкова виставка "Козацькому роду - нема переводу". І на завершення гри ерудитів "Суперкозак" всі присутні прослухали славнозвісний "Козацький марш".
                                

четверг, 9 октября 2014 г.

Oсь так ми працювали під відкритим небом




Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості

Дитячі малюнки для українських військових в зону АТО

Участь батьків у соціологічному опитуванні



Участь дітей в анкетуванні

Кожен для себе зміг найти щось цікаве...

Буккросинг успішно стартує

Літературні ігри та вікторини

Розгадування ребусів

Розгадування кросвордів

Збір коштів для АТО

Розгляд дитячих малюнків. Чудова асоціація!
Наші читачі