вторник, 25 марта 2014 г.

Літературне FAN PARTY "Найкращий читач - 2014"

 Всеукраїнський конкурс книгоманів "Найкращий читач" у Попільнянській районній бібліотеці для дітей відбувається традиційно з часів його започаткування. У цьому році другий  етап конкурсу "Найкращий читач району" був присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка і проходив в рамках проекту "Піар-офіс бібліотек Житомирщини", в якому наша бібліотека прийняла участь. Сучасна бібліотека - це зовсім інший формат і нові вимоги часу, а тому другий районний етап конкурсу на визначення найкращого читача 2014 року ми поєднали з інноваційними методами роботи. В рамках проекту було створено офіційну групу блогу Попільнянської районної бібліотеки для дітей WebРукавичка в соціальній мережі ВКонтакті і з 18 лютого по 10 березня на її сторінці відбувалось онлайн-голосування на визначення найкращого читача бібліотеки у різних номінаціях. В номінації "Найкращий найменший читач" перемогла Дарина Черняк, "Найкращий творчий читач" - Діана Пальчук, "Найкращий найстарший читач" - Віра Трибулько і в номінації "Найкращий читач періодичних видань" перемогла Олександра Лещук.
    У змаганні другого районного етапу конкурсу "Найкращий читач - 2014" взяли участь десять юних учасників із селища Попільні та мальовничого Попільнянського району, які сумлінно та завзято пройшли всі тури конкурсу - "Я і моя творча агенція", "Книги, що мене вразили" або "Кращий читацький щоденник", "Письмовий тест на знання головних фактів життя і творчості Т.Г.Шевченка", "Вікторина на знання літератури і загальну ерудицію" та "Моя улюблена книга". За підсумками балів перемогу здобула учениця 6-го класу Попільнянської гімназії №1 Ольга Ковальчук, ставши "Найкращим читачем району - 2014". За крок до перемоги була Юля Шеренгова із селища Корнин, яскраво проявили себе Михайло Дикий з Андрушок, Євгенія Кравець з Парипс, Олександра Лещук і Каріна Вуколова із селища Попільні, Наталія Павлівська з Жовтневого, Анастасія Індик з Паволочі, Таня Басарак з Миролюбівки, Богдан Дембрівський з Новоселиці. Перед організаторами конкурсу стояло багато завдань, одне з яких - привернення громадськості до проблем дитячого читання. І ми з особливою приємністю хочемо повідомити, що громадкість смт Попільні відгукнулась, щойно дізнавшись, що у селищі буде проходити другий етап конкурсу "Найкращий читач району". На конкурс завітав голова Попільнянської районної ради Петро Андрійович Боровський, який підкреслив значимість книги в житті кожної людини і з приємністю подарував книгу "Кобзар" для відзначення переможця конкурсу. Щиро завдячуємо благодійному фонду "ЛАВ" народного депутата України Анжеліки Вікторівни Лабунської в особі помічника депутата Олександра Івановича Горобця та приватному підприємцю Роману Юрійовичу Бірюліну, які підтримали наш конкурс благодійною фінансовою допомогою та подарунками. Всі учасники конкурсу та преможці онлайн-голосування отримали в подарунок книги та яскраві великі календарі від Благодійного фонду "ЛАВ" народного депутата України Анжеліки Лабунської, а приватний підприємець Роман Юрійович Бірюлін виділив 2000 грн. на придбання якісної сучасної літератури дітям та інші потреби в організації заходу.
Для створення святкового настрою та емоційної підтримки юних конкурсантів у програмі заходу були музичні номери за участю викладачів Попільнянської дитячої музичної школи та працівників районного Будинку культури, лунала поезія Т.Г.Шевченка.

пятница, 7 марта 2014 г.

Літературне FAN PARTY "Найкращий читач - 2014" у Попільнянській районній бібліотеці для дітей

   
14 березня 2014 року о 10.00 у малій залі районного Будинку культури відбудеться другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2014».

        За звання найкращого читача року другого етапу Конкурсу будуть змагатись переможці першого етапу, який відбувся у сільських та шкільних бібліотеках Попільнянського району. Юні читачі покажуть не лише свої знання та ерудицію, а й креатизм і творчий підхід до виконання завдань Конкурсу.
    Для створення святкового настрою і підтримки юних конкурсантів у програмі заходу будуть музичні номери за участю викладачів Попільнянської музичної школи та працівників районного Будинку культури. Усі учасники Конкурсу отримають в подарунок книги та сертифікат учасника, а переможці будуть нагороджені дипломом та отримають можливість показати свої знання, уміння й навички в обласному етапі, що проводиться Житомирською обласною бібліотекою для дітей.
    На Конкурс запрошені місцеві  поет-краєзнавець Борис Васильович Остапенко та дитячий письменник Микола Михайлович Яненко. Одними  із гостей заходу будуть приватний підприємець селища Попільні Бірюлін Роман Юрійович,  який виділив кошти в сумі 2000 грн. дітям на подарунки, та Горобець Олександр Іванович, помічник народного депутата України Лабунської Анжеліки Вікторівни, який подарує учасникам конкурсу книги від Благодійного фонду «ЛАВ».
    Конкурс проводиться з метою підвищення рівня особистого розвитку і культурної компетенції дітей через заохочення їх до систематичного читання, популяризації найкращих надбань української і світової класичної  й сучасної літератури а також привернення уваги громадськості та засобів масової інформації до проблеми дитячого читання.
    Новинкою Конкурсу 2014 року буде додаткове завдання – нагородження переможців онлайн-голосування у номінаціях «Найкращий творчий читач», «Найкращий наймолодший читач», «Найкращий найстарший читач», «Найкращий читач періодичних видань», а також створення відеофайлу з найкращими читачами бібліотеки та демонстрація його на сервісі YouTube.

     Онлайн-голосування проводилось на сторінці ВКонтакті офіційної групи блогу Попільнянської районної бібліотеки для дітей http://vk.com/public65444424