пятница, 22 марта 2013 г.

Відкриття світу починається з книжкової полиці

В Попільнянській районній бібліотеці для дітей відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2013». Перший його етап пройшов по сільських бібліотеках району, де були визначені переможці.  Сім конкурсантів змагалися за звання кращого читача другого районного етапу. Учасники конкурсу успішно пройшли всі тури конкурсу, а саме:  – «Моя візитка», «Книжкова реклама», «Вікторина на ерудицію», «Ерудит біля книжкової полиці», «Книги, що мене вразили, або кращий читацький щоденник», а також презентували свої малюнки на тему «Емблема бібліотеки».
    Юні читачі показали не лише свою ерудицію, а й креативність, артистизм та творчий підхід до завдань конкурсу, виступали в образах літературних героїв, цікаво представляли свої улюблені книги.
    Найбільшу кількість балів отримали учениця сьомого класу Ткачук Анастасія із с.Сокільчі та учениця шостого класу Шеренгова Юлія із смт. Корнин, які і стали переможцями другого районного етапу конкурсу. За крок  від   перемоги були  шестикласники Лещук Олександра та Куценко Андрій з Попільнянської гімназії №1 і Рева Юлія із села Попільні. Хоч і не здобули призових місць, але яскраво проявили себе Дембрівський Богдан  із с. Новоселиця та Ігольніков Михайло із с.Парипси.
    Для створення святкового настрою учасників конкурсу прийшли підтримати та привітати працівники районного Будинку культури - вокальний ансамбль «Любисток», дует баяністів у складі Смірнова Олександра та Прохоренка Сергія а також всі змогли послухати поезію велетня світової культури Т.Г.Шевченка, яку прочитав лауреат XX Всеукраїнського конкурсу читців імені Т.Г.Шевченка Володимир Мерзляк.
   Щирі слова вдячності хочеться висловити депутату Житомирської обласної ради Мітніцькому Юрію Георгієвичу, який виділив кошти на придбання  книг дітям в подарунок. Отож всі учасники конкурсу повернулися додому задоволені з цікавими, яскравими книгами, грамотами та подяками. А іще діти отримали в подарунок книги від самого автора,  письменника-земляка, Миколи Михайловича Яненка, який був почесним гостем конкурсу.
    Нещодавно,  переможці другого етапу   взяли  участь у третьому етапі конкурсу «Найкращий читач України – 2013», який відбувся в обласній бібліотеці для дітей.