среда, 29 февраля 2012 г.

З любов'ю до дітей

М.М.Яненко
Однією з ефективних форм масової роботи нашої бібліотеки є зустрічі з цікавими людьми. Незабутньою залишиться зустріч для учнів 3-в та 8-в класів Попільнянської гімназії №1  з нашим славетним земляком, лауреатом літературних премій ім. Миколи Трублаїні, ім. Лесі Українки, премій ім. Лариси Шахової та Василя Земляка, дитячим письменником Миколою Михайловичем Яненком. Коли діти готувалися  до зустрічі , то  більш поглиблено познайомилися із творчістю письменника, пройнялися інтересом до читання його творів. Але саме спілкування наживо з Миколою Михайловичем справило на юних читачів особливо незабутнє враження. Письменник розповідав про свій життєвий та творчий шлях, намагаючись викликати  в них інтерес до художньої літератури, читання книг, до пізнання: "Ви повинні тягнутися до книги, бо книга - це ждерело знань", таку мудру пораду він дав дітям, які мали можливість і самі поспілкуватися з М.М.Яненком, дізнатися багато цікавого, тому що він багато подорожував, тож про життя персонажів своїх оповідань - рибалок, геологів, мисливців знав не з чуток, адже  сам працював на рибальських траулерах на Далекому Сході та Півночі.

Розповідь письменника

Здавалося б, він може годинами розповідати про це з великим захопленням. Діти задавали різні питання письменнику, на які він відповідав щиро  та дуже цікаво. Учні гімназії порадували Миколу Михайловича Яненка віршами та піснями.

Діти читають вірші

Хочеться зазначити, що Микола Михайлович  є почесним та активним користувачем нашої  WebРукавички і завжди охоче з приємністю погоджується на зустрічі з дітьми, які стали майже традиційними.

Співають пісні

Музичний супровід до пісень

На згадку автограф

Книги, які написав М.М.Яненко














понедельник, 20 февраля 2012 г.

Книжкові виставки WebРукавички

Книжкова виставка - це своєрідна візитна картка кожної бібліотеки, за якою оцінюють і якість фонду, і стиль її роботи. Виставка - це не просто розташовані на найвиднішому місці книги, насам перед це цілий творчий процес кожного бібліотечного працівника. Потрібно досконало знати її призначення,  дотримуватись певних вимог щодо її підготовки та реалізації. Книжкові виставки мають бути яскравими і привабливими, багатими атрибутикою, ігровими елементами, оригінальними за художнім оформленням, доступними за формою розкриття теми та подачею інформації. До нас приходять діти із різними вподобаннями, характерами, світо сприйняттям та різних вікових категорій. Ми намагаємось за допомогою книжкових виставок зацікавити користувачів тією чи іншою книгою, спонукати їх до систематичного  читання і до вивчення  бібліотечного фонду. Як приємно, коли діти беруть книги з виставки! На перший погляд здається, що майстерно розставлені книги втратили змістовну лінію її побудови, але розібрані книги це є лише доказ того, що виставка спрацювала, знайшла свого читача  і наша робота  не залишилася не поміченою. Ми хочемо показати вам  деякі книжкові виставки,  які експонувалися  протягом останнього часу  а також сподіваємось, що наступні наші виставки будуть цікавими, гарними та актуальними.








Тематичні папки 
Тематичні папки





среда, 15 февраля 2012 г.

День пам'яті Афганських подій


Голова спілки ветеранів Афганської війни
Дзюняк В.М.
Немало збігло часу з тих пір, як закінчилась ця безглузда, нікому не потрібна Афганська війна. Вже загоїлись рани, змужніли, стали мудрими солдати  і офіцери. Та тільки  пам'ять про неї жива, стерти її не зможе ні час, ні відстань ті тривожні дні, коли матері проводжали своїх синів, ще зовсім юних хлопчиків служити в армію, не знаючи, що проводжають їх на війну. А вони хоробрились на перонах вокзалів, хрипло співали під гітару і йшли назустріч смерті. 


У музеї воїнів-інтернаціоналістів
15 лютого в районному Будинку культури відбулася традиційна зустріч воїнів-інтернаціоналістів. Двадцять три  роки минуло з дня виводу радянських військ з Афганістану. Для когось ця дата на календарі нічим не відрізняється від інших. Та для тих, хто виконував свій військовий обов'язок на афганській війні, проявивши мужність і героїзм, вона закарбувалася в пам'яті на все життя.

Ветерани Афганської війни


   Болить мені Афганістан

Болить мені Афганістан,
Тривожить пам'ять мою й душу,
Пекучий біль солдатських ран
Своїм єством відчути мушу.
Я не була в тій стороні
Де сонце жарить, як у пеклі,
Де у палючому вогні
Усього крок назустріч смерті.
Де гул вертушок і машин,
Політ прощальний у "тюльпані"...
Там із хлоп'ят кують мужчин
У тій пекельній наковальні.
Болить мені Афганістан,
Хоч не була в краю тривожнім,
Та материнських сліз мені
Повік забуть ніяк не можна.
Болить мені Афганістан.
Ця біль всього мого народу, 
Коли ховає ветеран
Неначе гріх свій, нагороду.
Пробачте мертві і живі,
Нам нездійсненні ваші плани.
Ви, що згоріли у вогні,
Ви, ті що зараз поруч з нами.
Життя - живим! Здоров'я вам,
Мой афганці-ветерани.
Нехай Господь вас береже,
І зцілить давні ваші рани.

Олена Рокицька
 (колишня завідувачка Сущанської сільської бібліотеки)

                             










вторник, 14 февраля 2012 г.

Продовжуємо знайомитись із WebРукавичкою

У вас безліч питань, пов'язаних із пошуком необхідної інформації? Звертайтесь  до послуг нашої бібліотеки і ви будете  почувати себе впевнено у штормовому морі книг, газет і журналів. Наша бібліотека стогодні - це понад 1200 користувачів, 20755 примірників книг і 27 назв газет та журналів.
До ваших послуг:
Абонемент для користувачів дошкільників та учнів 1-4кл., абонемент учнів 5-9кл. і організаторів дитячого читання. У бібліотеці діє клуб за інтересами "Веселка" та ляльковий театр "Буратіно".
Ми пропонуємо:
Книги для наймолодших, пізнавальну літературу для допитливих, казки народів світу, художню літературу на будь-який смак, від шедеврів вітчизняної та зарубіжної класики до захоплюючих детективів і фантастики, корисні книги для дозвілля, енциклопедії, словники, довідники і сценарії до свят та розваг а також дитячі журнали для наймолодших та для користувачів старшого шкільного віку. Отож не зволікайте, чекаємо на вас!

Абонемент дошкільників та учнів 1-4 класів

Абонемент учнів 5-9 класів

Ляльковий театр

понедельник, 13 февраля 2012 г.

Вітаємо з днем закоханих!




WebРукавичка щиро вітає наших гостей з Днем св.Валентина. Зичимо приємно відсвяткувати цей день. Нехай любов у всіх її проявах завжди залишається з вами, дарує надію, наповнює кожну хвилину буття приємними спогадами та вірою у майбутнє!




воскресенье, 12 февраля 2012 г.

Ой мороз, мороз...

Покрыто хрусталем.
                                           
Пройтись бы по такой дороге!

Да прокатиться на тройке удалой!!

Ах вы сани мои сани...

Умчится тройка удалая!
         
Ей мороз не страшен.


Горячего чайку бы... А в нашей Рукавичке тепло!


суббота, 11 февраля 2012 г.

Візитка WebРукавички

Любі друзі! Ласкаво запрошуємо усіх до нашої господи.  WebРукавичка - це Попільнянська районна бібліотека для дітей. Чому саме так ми себе назвали? Відповідь проста: хто б до нас не завітав, завжди кажуть: "Ой, як у вас затишно, наче в рукавичці!". Ми дуже хочемо, щоб про нашу бібліотеку-рукавичку дізнались якомога  більше людей навіть із різних куточків світу. Отож чекаємо на вас!



            

            Пропонуємо подивитись казку        
     "Рукавичка".
         
              


                Сподобалась казка? То посміхніться! А ще краще - прокоментуйте.  
           Щиро  дякуємо!